Peurungan jäähallista esteetön jääurheiluareena

6.10.2022Suomen Sporttiareenat kehittää Peurungan jäähallin toimintaympäristöä parantamalla merkittävästi sen esteettömyyttä. Suurimpana yksittäisenä toimenpiteenä jäähalliin asennetaan esteetön jääkiekkokaukalo. Kaukalon toimittaa kansainvälisesti arvostettu suomalainen kaukalovalmistaja Vepe Oy Peltonen. Kaukalon vaihtoaitiorakenne on joustavalta muunneltavuudeltaan ainutlaatuinen.

Hankkeen investointien kautta Suomen Sporttiareenat edistää yhdenvertaisempaa liikuntakulttuuria jääurheilun toimintaympäristössä.

- Jäähallin pääkäyttäjät ovat jatkossakin jääkiekon ja taitoluistelun harrastajia, mutta tavoitteenamme on mahdollistaa jäähallin sujuva käyttö mahdollisimman laajasti myös liikuntarajoitteisille jääurheilusta ja liikunnasta kiinnostuneille käyttäjille. Nyt tehtävien muutostoimenpiteiden jälkeen mm. kelkkajääkiekon harrastajille meillä on tarjota Peurungassa kansainväliset kriteerit täyttävä kaukalo. Harrastus- ja kilpatapahtumia tukee osaltaan jäähallin välittömässä läheisyydessä sijaitseva Kuntoutus- ja liikuntasäätiö Peurungan omistama kylpylähotelli, kertoo hankkeesta Suomen Sporttiareenat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Janne Mellin.

Peurungan jäähalliin toimitettava kaukalo on Vepe Oy Peltoselle ensimmäinen laatuaan Suomessa, vaikka heidän valmistamissaan esteettömissä kaukaloissa on ehditty urheilla mm. Pekingin paralympialaisissa.

- Olemme aina kehittäneet tuotteitamme vastaamaan aikaa ja asiakastarpeita. On hienoa olla mukana uudistamassa olosuhteita myös Peurungan jäähallissa, jossa jatkossa nähdään turvallinen, nykyaikainen sekä esteettömyyden huomioon ottava kaukalo, kommentoi hanketta toimialapäällikkö Matti Karmala Vepe Oy Peltoselta.

Hankkeelle laaditun aikataulun mukaisesti uudistetussa esteettömässä jääurheiluareenassa luistellaan ensimmäisen kerran toukokuun loppupuolella. Jäähalliin tehdään hankkeen myötä myös muita esteettömyyttä parantavia korjaustoimenpiteitä.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt hankkeelle veikkausvoittovaroista myönnettyä valtionavustusta.

Avainsanat: Yhdenvertaisuus - Osaaminen - Yhteistyö - VastuullisuusLisätiedot:

Kai Halme
Toimitusjohtaja
Sport Suomen Sporttiareenat Oy
kai.halme@peurunganjaahalli.fi
p. +358 40 742 2785


Matti Karmala
Toimialapäällikkö
Sport Vepe Oy Peltonen
matti.karmala@vepe.fi
p. +358 44 542 0372